torsdag 1 april 2010

GLAD PÅSK





Ett gammalt loppisförkläde blev färgglad påskklänning. Lite insydd, nya knappar och prydd med olika slags kantband. Det är bara de röda kinderna och fräknarna som fattas. Knappen med fjäril, eller "märket" som storasyster säger, är pricken över i:et enligt påsktjej svag för detaljer.

3 kommentarer:

Benglan sa...

Vilken söt påsktjej :)

Såg frågan om banden på min blogg. Kantbanden är vanlig bomullssnedslå. Kantade fickorna först och sydde på fickorna på byxan. Varje bakstycke klippte jag i två (+ sömsmån) och så lade jag dem ava mot ava och kantade ihop dem. Sedan strök jag och vek upp kanten och sydde fast med raksöm. Sist sydde jag ihop byxan som vanligt. Blev väldigt fin detalj med kantbanden tycker jag. Prova! :)

Benglan sa...

Hej,

Jag tror du förstår det där med avig mot avig när du håller på :)
Ett tips är att göra baksidan först och sedan klippa fickan så är det lätt att passa in övre kanten av fickan. Jag gjorde ett par byxor till min stora tjej också och det var mkt smidigare att göra så.
Ser fram emot att se resultatet!

Lina sa...

Hej!
Jag påbörjade att sy babykläder när jag gick i nian, men hann aldrig bli klar. Skulle väldigt gärna vilja börja sy nya. Jag tänkte mest fråga dig om du har/vet några bra mönster till babykläder med enkla beskrivningar? Jag skulle bli överlycklig om jag fick hjälp med detta. Skulle vara en perfekt sysselsättning, speciellt med gravida i släkten att överraska!
Om någon snäll själ har något mönster att skicka över mail, så vore det underbart snällt!
Lina-sand@hotmail.com
/Lina.